Neurofeedback als behandeling voor ADHD

No Comment
Neurofeedback als behandeling voor ADHD

Deze infographics van Healthline.com maken pijnlijk duidelijk hoe groot de ADHD-problematiek eigenlijk is. In Amerika zijn maar liefst 6,4 miljoen kinderen tussen de 4 en 17 jaar gediagnosticeerd met Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Dat is 6,1% van de kinderen in de USA. Gelukkig is er een mooie behandelmethode die de kinderen bewust maakt van hun patronen.

En de kinderen zijn er vroeg bij; de gemiddelde leeftijd is 7 jaar (!) en de eerste symptomen beginnen vaak tussen hun 3e en 6e levensjaar.  De laatste 8 jaar is het fenomeen ADHD explosief toegenomen met maar liefst 42% meer diagnoses.

En intussen blijft de sticker van ADHD maar opgeplakt worden op kinderen met teveel energie en concentratieproblemen. Gelukkig zijn er mooie behandelmethodes voor deze strubbelingen in het proces van opgroeien, zoals neurofeedback. Wil je daar meer over weten? Bekijk deze 23 minuten durende documentaire.

About the author

Jasper van Laar http://www.waymedia.nl
Jasper van Laar is een ervaren allround media-ondernemer. Aan de Hogeschool Journalistiek studeerde hij met een acht af in de richting televisie. Hoofdredacteur Philippe Remarque van de Volkskrant – toentertijd correspondent voor het dagblad – hielp hem in Berlijn het schrijvende vak te beheersen. Bij Wegener Multimedia werkte Jasper op de webredactie en had hij direct een bereik van 2,3 miljoen lezers bij elf regionale kranten. Hij werd eindredacteur bij het graphic design-magazine Publish en sitemanager voor Yoga Magazine bij Weekbladpers Media. Met zijn mediabureau Way media richt hij zich nu op organisaties die maatschappelijk bewust ondernemen belangrijk vinden en dat willen uitdragen. De media-ondernemer is er namelijk van overtuigd dat alleen bewust ondernemen uiteindelijk leidt tot echte duurzaamheid – zowel maatschappelijk als commercieel. ‘Het is mijn droom dat uiteindelijk alle (significante) organisaties oprecht bewust ondernemen en dit maar al te graag laten zien.’

No Comments

Leave your comment
         


Back to Top