De dag van de Aarde (Earth Day)

No Comment
De dag van de Aarde (Earth Day)

Een mooie en toepasselijke boodschap op De dag van de Aarde:

Veel mensen hunkeren naar een betere, duurzame en bewuste wereld en zijn eerder geneigd in zee te gaan met organisaties die laten zien hoe zij hier in positieve zin mee omgaan.

waymedia-nl-homeEen beter moment dan De dag van de Aarde konden we niet wensen, om aan te kondigen dat de nieuwe website van Waymedia live is: www.waymedia.nl

 

Lees meer over Waymedia in het onderstaande interviewtje:

  • Wat is jullie core-business?

Waymedia richt zich op organisaties die maatschappelijk bewust ondernemen belangrijk vinden en dat willen uitdragen. Waymedia helpt deze boodschap uit te dragen en te visualiseren middels een commercieel succesvol authentieke (web)video of/en andere mediaproductie.

 

  • Wat is de omvang van de organisatie?

De kern van de organisatie bestaat uit twee professionals (Jasper van Laar en Tanja Fleischmann). Daarnaast werken we met een grote poel van professionele freelancers. Ook met grote internationale producties hebben we aantoonbare ervaring. De crew bestaat dan meestal uit vijf tot negen medewerkers.

 

  • Waar zijn jullie goed in, hebben jullie veel plezier in hebben, waar ligt jullie kracht/passie?

Poster-web-zonderlogo

Wij zijn onder meer erg sterk in audiovisuele producties. Dit is mede verklaarbaar door de journalistieke opleiding met afstudeerrichting televisie van Jasper van Laar, en cameravrouw Tanja Fleischmann die ook wekelijks het camerawerk verzorgt voor programma’s als Nieuwsuur, Hart van Nederland en NOS Journaal.

Ook zien we het als een mooie uitdaging om anderen voor organisaties te laten kiezen die maatschappelijk bewust ondernemen belangrijk vinden. Met commercieel krachtige teksten. We hebben veel ervaring met het maken van brochures, magazines en ander tastbaar promotiemateriaal. Zo maakten we voor Canon Nederland onlangs een mini-magazine van acht pagina’s over hun bewuste printbeleid, getiteld Bewust printen.

We beleven vooral plezier aan het iets mooier maken van de wereld, door ons te richten op organisaties die hetzelfde doel voor ogen hebben en hen te helpen met hun communicatie.

Het is onze kracht en passie om als oprechte bewuste wereldverbeteraars met ziel en zaligheid te werken aan communicatie waarvan wij geloven dat deze een bijdrage levert aan een bewuste wereld.

 

  • Indien van toepassing, met welke softwarepakketten heb je ervaring en in welke mate?

Wij werken voornamelijk met Adobe-software zoals Premiere Pro, After Effects en Photoshop. We werken al meer dan tien jaar professioneel aan videoproducties met deze software. Onze freelancers werken ook met Final Cut Pro, Motion en aanverwante pakketten.

 

  • Waarmee onderscheiden jullie je ten opzichte van de concurrentie?

We onderscheiden ons door niet te geloven in concurrentie. Iedereen is ergens het beste in van de hele wereld. Bij ons is dat het ‘vertalen’ van onze levensinstelling – zo bewust mogelijk in het leven staan – naar professionele (web)video’s en andere mediaproducties. Dit zorgt voor unieke communicatie, omdat we de vertaalslag maken tussen een bewustere wereld en hoe organisaties hier in de praktijk mee omgaan. Veel mensen hunkeren naar een betere, duurzame en bewuste wereld en zijn eerder geneigd in zee te gaan met organisaties die laten zien hoe zij hier in positieve zin mee omgaan.

Verder kunnen we goed met vrijwel iedereen overweg en stellen we onze interviewkandidaten op hun gemak. Hierdoor zijn we erg goed in het ‘vertalen’ van ingewikkelde vakterminologie naar gewone mensentaal. We gaan graag voor professionele fraaie beelden die het oog strelen.

About the author

Jasper van Laar http://www.waymedia.nl
Jasper van Laar is een ervaren allround media-ondernemer. Aan de Hogeschool Journalistiek studeerde hij met een acht af in de richting televisie. Hoofdredacteur Philippe Remarque van de Volkskrant – toentertijd correspondent voor het dagblad – hielp hem in Berlijn het schrijvende vak te beheersen. Bij Wegener Multimedia werkte Jasper op de webredactie en had hij direct een bereik van 2,3 miljoen lezers bij elf regionale kranten. Hij werd eindredacteur bij het graphic design-magazine Publish en sitemanager voor Yoga Magazine bij Weekbladpers Media. Met zijn mediabureau Way media richt hij zich nu op organisaties die maatschappelijk bewust ondernemen belangrijk vinden en dat willen uitdragen. De media-ondernemer is er namelijk van overtuigd dat alleen bewust ondernemen uiteindelijk leidt tot echte duurzaamheid – zowel maatschappelijk als commercieel. ‘Het is mijn droom dat uiteindelijk alle (significante) organisaties oprecht bewust ondernemen en dit maar al te graag laten zien.’

No Comments

Leave your comment
         


Back to Top