Bewaak de groene schat van Europa

No Comment
Bewaak de groene schat van Europa

Het Europese bos kan een belangrijke rol spelen in de bio-economie van de toekomst.

De winning van hernieuwbare grondstoffen via bioraffinage en groene energie, gaan hand in hand met behoud en ontwikkeling van de biodiversiteit. Dat zei professor Gert-Jan Nabuurs bij toetreding tot het ambt van buitengewoon hoogleraar European Forest Resources aan Wageningen University op 12 februari.
IMAG3252-web

In een video-interview vertelde professor Gert-Jan Nabuurs aan Jasper van Laar van Waymedia dat het Europese bos van cruciaal belang is voor de biodiversiteit. ‘En biodiversiteit is de basis voor al het leven om ons heen’. In Europa wordt meer dan een derde van het landoppervlak ingenomen door bos. Dit is een belangrijke schat voor dit continent.

IMG_4336

Jasper van Laar voelde zich vereerd professor Nabuurs hierover te mogen interviewen. Het deed hiermee zijn naam namelijk letterlijk eer aan. Jasper is een Perzische naam die zoveel betekent als ‘schatbewaarder’. En een Laar is – zoals wellicht bekend – een ‘open plek in het bos’.

En zo geschiedde het dat de ‘schatbewaarder van een open plek in een bos’ een beschermheer van het Europese bos interviewde, en dat te midden van een prachtig bos, op een mooie afgelegen Laar.

About the author

Jasper van Laar http://www.waymedia.nl
Jasper van Laar is een ervaren allround media-ondernemer. Aan de Hogeschool Journalistiek studeerde hij met een acht af in de richting televisie. Hoofdredacteur Philippe Remarque van de Volkskrant – toentertijd correspondent voor het dagblad – hielp hem in Berlijn het schrijvende vak te beheersen. Bij Wegener Multimedia werkte Jasper op de webredactie en had hij direct een bereik van 2,3 miljoen lezers bij elf regionale kranten. Hij werd eindredacteur bij het graphic design-magazine Publish en sitemanager voor Yoga Magazine bij Weekbladpers Media. Met zijn mediabureau Way media richt hij zich nu op organisaties die maatschappelijk bewust ondernemen belangrijk vinden en dat willen uitdragen. De media-ondernemer is er namelijk van overtuigd dat alleen bewust ondernemen uiteindelijk leidt tot echte duurzaamheid – zowel maatschappelijk als commercieel. ‘Het is mijn droom dat uiteindelijk alle (significante) organisaties oprecht bewust ondernemen en dit maar al te graag laten zien.’

No Comments

Leave your comment
         


Back to Top